Wouter Roepel

Over mij

Geboren in 1962  en tot mijn 13e jaar heb ik in Gouda gewoond. Bijna elk vrij uur was ik buiten in de natuur te vinden, meestal rond de Reeuwijkse plassen. De passie voor de natuur zat er al vroeg in en dan vooral  vogels. Na mijn dertiende ben ik verhuisd naar Groningen waar ik nog steeds woon.

 

Al meer dan 20 jaar ben ik eigenaar van Hypotheek Plan. Vanuit Groningen geven we  hypotheek- en financieel advies aan klanten in heel Nederland. 

Enkele jaren geleden ben ik begonnen met fotograferen van vogels. Tijdens een vakantie in Sri Lanka had ik voor het eerst een redelijke camera meegenomen met een 240mm lens. Al snel kwam ik erachter dat 240mm in de meeste gevallen veel te weinig is. Vervolgens heb ik de 200-600mm lens van Sony aangeschaft met een tele converter 1.4 .                Sinds eind 2021 fotografeer ik met de Sony A1. 

Ik vind het leuk om met mooi weer met  mijn camera de natuur in te gaan, in de hoop iets moois vast te kunnen leggen. Een dagje fotograferen in een fotohut is ook iets wat ik graag doe.  Een bijzonder mooie manier om van dichtbij de vogels te kunnen vastleggen zonder ze te verstoren in hun natuurlijke gedrag.

Regelmatig plaats ik foto’s op de website BirdPix.nl en bestudeer ik de instellingen van de andere geplaatste foto's. Daar leer ik iedere keer weer veel van.                                                                                                                                    Op de website van waarneming.nl  kijk ik bijna dagelijks of er vogels in de buurt zitten die ik graag wil vastleggen. Bij vakanties in het buitenland zoek ik op observation.org wat de beste locaties zijn. Zelf plaats ik ook regelmatig foto’s op deze bekende websites.

De foto’s maak ik in RAW om ze  vervolgens door Lightroom en Topaz Denoise te halen . 

 

Wouter Roepel