Nieuwe foto's

 

Wilde zwaan, Diependal, 11-7-2024

Tussen Giethoorn en Steenwijk zit een kolonie purperreigers. 20-06-2024

Beverwatch met Daniël op 17 juni 2024 aan het Zuidlaardermeer

Donderdag 6 juni samen met Alina naar een boshut op de Veluwe geweest. We hadden gehoopt op roofvogels zoals de havik en de buizerd of vosjes en reeën. Helaas hebben we die niet gezien maar het was de hele dag een komen en gaan van diverse  bosvogels en waren aangenaam verrast met een bezoek van de kleine bonte specht die we nog niet vaak voor de camera hadden gehad.

In de tuin van Harm Jan in Veendam hebben Jacqueline en ik vandaag een aantal uur geprobeerd ijsvogels vast te leggen. Helaas waren ze niet echt actief maar konden toch een paar foto's maken.

Beverwatch met Daniël en Joost aan het Zuidlaardermeer op 27-05-2024

Zaterdag avond 25 mei met het laatste licht samen met Daniël naar de Westerbroekstermadepolder gefietst op jacht naar bevers. Al vrij snel zagen we een aantal maal een bever die zich zo nu en dan even liet zien.

Op 23 mei zijn Mark en ik naar de Breebaartpolder geweest om daar o.a. in de fotohut HBN10 in het vroege ochtendlicht vogels vast te leggen. Om 05.30 uur zaten we in de hut vol verwachting en hadden de hoop tientallen vogels voor de hut te kunnen spotten. Helaas was het erg rustig en zaten de vogels ver weg. Positief was wel het mooie ochtend licht. De wekker ging die ochtend om 04.15 uur wat we erg vroeg vonden maar voor het gouden uurtje moet je gewoon wat over hebben.